Contactlenzen

Contactlenzen voor iedere situatie

Of je nu sport, werkt, studeert, leest of uit gaat. OOGdalem heeft voor elke situatie contactlenzen. Harde lenzen, zachte lenzen, nachtlenzen, maandlenzen, multifocale lenzen. Het belangrijke uitgangspunt is wanneer en hoe vaak je de lenzen zult gebruiken. Naast de bril? Of toch liever de hele dag door ter vervanging van een bril?

Wij bieden ook de optie om te kiezen voor nachtlenzen. Deze harde lenzen zijn uitermate geschikt als je een sterkte hebt tot en met -4,00 dioptrie. Overdag hoef je dan geen bril of lenzen meer te dragen. Ook multifocale lenzen zijn leverbaar via ons. Met deze lenzen kun je zowel dichtbij als veraf scherp zien.

Laat je adviseren over de contactlenzen die passen bij jouw situatie en levensstijl.

Zachte lenzen

Een zachte contactlens is soepel en neemt de vorm van het oog aan. Deze lenzen zijn gemaakt van siliconen hydrogel met hoge zuurstofdoorlatendheid. Ze hebben een hoog draagcomfort, waardoor je snel aan de lens went. Siliconen hydrogel lenzen zijn geschikt voor veel verschillende correcties, inclusief leescorrectie. Zachte lenzen zijn in veel verschillende soorten te verkrijgen. Dag-, week-, 2weeks- en maandlenzen. En lenzen voor een half jaar. Omdat het verliesrisico van zachte lenzen minder groot is dan van harde lenzen, zijn ze ook ideaal voor sporters.

Harde lenzen

Harde lenzen, ook wel vormstabiele lenzen, zijn relatief kleine lenzen die ook in hoge mate zuurstof doorlaten. Harde lenzen kun je niet buigen. Het voordeel hiervan is dat je met deze lenzen het maximale mogelijk bereikt aan sterkte. Ze zijn ook beschikbaar met een speciaal leesgedeelte, zodat het zicht zowel veraf als dichtbij wordt gecorrigeerd. De harde lens is erg geschikt voor mensen met een onregelmatig hoornvlies.

De lenzen gaan gemiddeld 2 jaar mee, waardoor ze op termijn goedkoper zijn. Kies je voor deze lenzen, houd er dan rekening mee dat het enkele weken kan duren voor je er aan gewend bent. Maar ben je er eenmaal aan gewend, dan kun je ze gemakkelijk een hele dag dragen. Je ogen raken minder snel vermoeid, in vergelijking met zachte lenzen.

Daglenzen

Bij daglenzen moet je elke dag een nieuw paar in doen. Als je contactlenzen wilt afwisselen met een bril, zijn dit ideale lenzen. Een ander voordeel van daglenzen is, dat ze hygiënisch zijn, je gooit ze aan het eind van dag gewoon weg. Heb je een cilinderafwijking. Dan is die ook in daglenzen te corrigeren.

Cilinder contactlenzen

Soms heeft een oog een cilinderafwijking. Een cilinderafwijking, ook wel astigmatisme genoemd, komt doordat het oog niet precies rond is. Daardoor is de kromming van het oog niet gelijk en wordt het beeld niet precies op het netvlies afgebeeld. Dit kun je tegenwoordig goed corrigeren met torische lenzen, ook wel cilindrische lenzen.

Cilindrische contactlenzen kunnen zowel bij zachte als harde lenzen.  Er zit wel een duidelijk verschil tussen beide lenzen. Bij torische zachte contactlenzen zit er een verdikking waardoor de lens op het oog moet blijven zitten. Als de lens echter verdraait, dan wordt de scherpte minder.

Bij een cilinder in harde lenzen heeft de lens twee verschillende krommingen. Hierdoor stabiliseren ze direct op het oog en zijn ze minder afhankelijk van de draaiing van de lens. Met torische harde lenzen blijf je dus altijd scherp zien.

Lenzenvloeistoffen

Er zijn verschillende soorten lenzenvloeistoffen. Deze vloeistof gebruik je om je contactlenzen in te bewaren. Erg belangrijk aan lenzenvloeistof is dat er bacteriedodende stoffen in zitten. Hierdoor voorkom je ooginfecties. Lenzenvloeistof is erop gericht om samen te werken met de eigenschappen van je lens en de samenstelling van vloeistof voor harde of zachte lenzen verschilt dan ook erg. Je kunt vloeistof voor harde lenzen niet gebruiken voor een zachte contactlens en andersom.

Laat je door ons adviseren welke lenzenvloeistof het beste bij je past.

Hoe worden NKL Indivisual maandlenzen gemaakt?

Indivisual maandlenzen worden exact op maat gemaakt. Hoe wordt dit dan gedaan? Dit kun je zien in deze productiefilm. Je ziet de plek waar de lenzen worden gemaakt, de mensen die ze maken en hoe ze dit doen.