Oogmeting / meettechnieken

Het belangrijkste deel bij het aanschaffen van een bril of contactlenzen is de oogmeting. Een oogmeting moet goed gebeuren. Bij OOGdalem maken we daarom gebruik van een hypermoderne oogmeetruimte met geavanceerde meetapparatuur en software van het merk Topcon.

We zijn opgeleid om de meest nauwkeurige oogmeting uit te voeren. Door jarenlange ervaring en een gedegen opleiding voeren we de oogmeting vakkundig uit, zodat we voor jou de juiste bril of contactlenzen op maat kunnen maken.

De oogmeting bestaat uit verschillende fases:

Topcon TRK-2p
  • Voormeting
  • Oogdrukmeting
  • Oogmeting

Voormeting en oogdrukmeting

Met het eerste meetapparaat -de autorefractor – kunnen we snel, gemakkelijk en nauwkeurig de eerste oogmeting doen. Hiermee krijgen we inzicht in jouw gezichtsvermogen.

Bij de oogdrukmeting meten we de druk van het oog. Je voelt een klein pufje lucht in je oog. Dit is niet pijnlijk of vervelend en duurt slechts een fractie van een seconde.  Je kunt een verhoogde oogdruk hebben zonder dat je klachten hebt. Heb je een continu verhoogde oogdruk, dan kan de oogzenuw worden aangetast. Als de oogdruk anders is dan normaal, dan verwijzen we je naar jouw huisarts.

Deze metingen samen vertellen ons de lens- en brilsterkte en de kromming van het oog, de dikte van het hoornvlies, de oogdruk en signaleert, indien aanwezig, staar. Daarnaast kunnen we aan de hand van de foto van het oog eventuele problemen als rode ogen laten zien en het nodige advies geven.

Oogmeting

De informatie van de voormeting en oogdrukmeting wordt doorgestuurd naar het tweede apparaat.  Tijdens de oogmeting wordt bepaald of je bijziend (objecten van ver zijn onscherp), verziend (objecten dichtbij zijn onscherp) of dat je astigmatisme hebt (troebel zicht als je naar voorwerpen om je heen of verder weg kijkt). We vergelijken dit met je huidige bril, en bespreken de uitkomst van de meting. We bepalen de optimale sterkte, zodat je met behulp van een bril of contactlenzen weer scherp(er) kunt zien.

Maak een afspraak

Wil je een afspraak maken voor een oogmeting? Maak dan online een afspraak of neem contact met ons op.

Topcon CA 900 (lenzen)

Zie Scherper. Bereik meer

50% korting op uw 2e paar varilux brillenglazen**

Uw ogen zijn de hele dag hard aan het werk. Terwijl u wisselt van activiteit, outfit en gereedschap, moeten uw ogen het vaak doen met één en dezelfde bril. Wij hebben voor elke situatie de juiste brillenglazen. Met Varilux multifocale brillenglazen heeft u op elke afstand ongeëvenaard scherp zicht zowel dichtbij als veraf en met vloeiende overgangen daar tussenin. Zo haalt u het beste uit uw ogen en uzelf. Wat uw passie ook is.

ZIE SCHERPER. BEREIK MEER.
www.varilux.nl